TIBETI 5 RÍTUS - A tibeti papok évezredes titka

Az emberi testet energiahálózat szövi át. A tanítások szerint a test hét energiacentruma összefügg a hormonjainkat termelő hét belső elválasztású mirigy működésével. A tibeti rítusok ezeket az energiaközpontokat töltik fel. A fiatalodás nem pusztán érzés lesz, hanem látható fiziológiai jelenség!

Hatásai:

 
- méregtelenít
- jobb közérzetet biztosít
- energetizál
- kiváló erőnlétet biztosít
- felgyorsítja az anyagcserét
- segíti az emésztést

A hét energiaközpont és a mirigyek kapcsolata

A korona hat a tobozmirigy működésére az agyban, itt lépnek be a testbe az energiák, amelyek később a "gyökér"-csakrában találkoznak.
A homlok-csakrába belépő energia a hipofízis működését szabályozza, az elme tudatalatti központja. (Más vélemények szerint a hipofízis tartozik a koronacsakrához, mivel ez irányítja az egész hormonrendszert, és a csecsemőmirigy a homlokhoz.)
A torok-csakrába irányított energia a pajzsmirigyet befolyásolja, ez a kommunikáció központja.
A szív-csakrába irányított energia az érzelmekkel van kapcsolatban és a csecsemőmirigy is befolyásolja, amely az immunrendszerrel van erős kapcsolatban.
A hasi központ (napfonat) stimulálja a hasnyálmirigy és a máj működését.
A has (szakrális) csakra hat a lép, a máj és a mellékvese hormonjaira.
A "gyökér"-csakra a gerincoszlop alapja, ellenőrzi a fizikai vitalitást, hormonjai az ivarmirigyekben képződnek.

Egy héten át minden nap, minden egyes gyakorlatot végezzünk háromszor, utána minden héten kettővel növeljük, míg elérjük a huszonegyedik alkalmat. Az egész öt rítus mindössze 10-15 percig tart, eleinte nehéznek tűnik, de a kitartás meghozza a gyümölcsét. Sokan az örök fiatalság forrásának nevezik, harmonizálja a testet és lelket, egyensúlyba kerül a végzője önmagával és az univerzummal.

Rítusok

Az első rítus: Az óra járásának megfelelően forgunk maximum háromszor az első alkalomkor, ha szédülnénk, nézzünk ki egy pontot és arra fókuszáljunk.
Második rítus: Hanyatt fekve, kezünket tegyük a testünk mellé, tenyerek fölfelé néznek. Emeljük fel a fejünket és a páros lábunkat egyszerre (állunkat szegjük le), közben szívjuk be a levegőt, majd engedjük vissza mindkettőt, közben fújjuk ki a levegőt. Az ismétlésszám elvégzése után feküdjünk lazán, lélegezzünk egyenletesen, nyugodtan.
Harmadik rítus: Térdeljünk le, felső testünket tartsuk egyenesen, lábujjunkkal támaszkodjunk a talajon, kezünk a test mellett a combokon. Fújjuk ki a levegőt, közben hajtsuk le a fejünket, állunkat szorítsuk le. Szívjuk be a levegőt, közben hajoljunk hátra. A sorozat elvégzése után (nyúltartásban) előre hajolva, sarkakon ülve, kezek a talajon a fülek mellett és pihenjünk.
Negyedik rítus: Üljünk nyújtott ülésben, kis terpesszel. Két kéz a csípő mellett, előrenéző ujjakkal. Fújjuk ki a levegőt, közben hajtsuk le a fejünket, szorítsuk állunkat a szegycsonthoz. Szívjuk be a levegőt, közben emeljük fel a csípőnket és hajtsuk hátra a fejünket, majd térjünk vissza a kiinduló helyzethez. A végén behajlított lábainkra hajtott fejjel pihenjünk.
Ötödik rítus: Felfele néző kutya pózt és a lefele néző kutyapózt váltogassuk. Pihenés: a harmadik rítus utáni testhelyzetet (nyúltartást vegyük fel) - fenék hátra, lábunkra ülünk, fejünket a karunkon pihentetjük.

TOVÁBBI OLVASNIVALÓK >