Oktatók, terapeuták

Anikó

Két évtizede gyakorlom a jógát napi rendszerességgel. Összetart mind fizikailag, mind lelkileg, segített túljutni az életem nehéz időszakain. Harcművésznél kezdtem a gyakorlást, így a kihívásokhoz hozzászoktam. Ennek jegyében belekóstoltam a vinyaságba és a shadow jógába is, ám végül a Himalájai Tradíció elmélyült, befelé figyelő metódusa tette rám a legnagyobb hatást. Napi szinten szükségem van az elme lecsendesítésére, a légzés tudatos irányítására, a testi folyamatok mély átélésére, a jelenben levésre

Több mint 15 éve körtáncolok, és évek óta tanítom is. És, hogy miért? A legszebben Szent Ágoston szavai adják meg erre a választ:

" Dicsérem a táncot, mert szabaddá tesz a nehéz dolgoktól, és mert azt, aki egyedül van, bevonja a közösségbe. Dicsérem a táncot, mert az egészséget és a szellem tisztaságát szolgálja, mert könnyeddé teszi a lelket. A tánc átváltoztatja a teret, az időt és az embert. Ezeket mind az agy, az akarat és az érzések által a szétesés fenyegeti. A tánc az egész embert követeli. Az embert, aki szíve középpontjában van lehorgonyozva, oda, ahol nem rabja szenvedélyeknek, embereknek és dolgoknak, oda, ahol nem rabja az elhagyatottság démonjának saját énjében. A tánc felszínre hozza a szabad embert, a könnyed embert, egyensúlyba hozza minden erővel szemben. Dicsérem a táncot. Ó, ember, tanulj meg táncolni! Különben nem fogják tudni az angyalok, hogy mit kezdjenek veled a mennyben!"

 
Ilon

Rendszerszervezőként a mindennapi stressz és az ülőmunka hatásainak ellensúlyozására kezdtem el több mint 30 éve jógázni és pilatesezni.

A sok év tapasztalatát szeretném átadni azoknak, akik résztvesznek az óráimon.Fontosnak tartom a "megérkezést”, a gyakorlás során a légzés és a mozdulatok összhangját, az ászanák, gyakorlatok pontos kivitelezését.

Az óráimon NMPT elemeket is használok kiegészítésként.

Tanulmányaim:

2008-ban végeztem el a jógaoktatói tanfolyamot, amely segédeszközös jógaoktatói végzettséget adott, valamint a Pilates oktatói tanfolyamot is, majd 2010-ben VinyaszaYoga Flow oktatói továbbképzésen vettem részt. Az oktatói képzéseken kívül workshopokon igyekeztem elmélyíteni a tudásomat.

Az órákon egyre több gerinc és mozgásrendszeri problémákkal küszködő ember vesz részt, ezért tartottam fontosnak, hogy ebben az irányban is megfelelő ismeretekre tegyek szert. Bene Máté Gerincakadémiáján végeztem el a továbbképzéseket és az NMPT instruktor képzést.

Szeretettel várok mindenkit egyéni és csoportos óráimon.

 
Kozák Krisztina

Olvastam egyszer egy könyvet, főhőse varázslatos kalandokat élt át a mesés Indiában. Bárcsak velem is történne ilyesmi, gondoltam. Az is eszembe jutott, hogy egy íróval, regényben, bármi előfordulhat. Aztán egyszer csak ott találtam magam Szvámí Véda Bháratí lábai előtt, a Gangesz partján, és minden addigi kérdésemre választ kaptam. Azt nem tudom, mi irányítja az életünket. Azt viszont tudom, hogy a jóga úgy vonzott, mint feldobott követ a föld. Az erők ide vezettek engem. Létrehozták azokat a körülményeket, azokat az eszközöket, az akaratot bennem, hogy itt legyek.

2011-ben találkoztam a jógával Daubner Bélán keresztül, majd elvégeztem a 3 éves jógatanári képzését. 2012-ben kaptam beavatást Stomától. Indiában többször tettem látogatást, ahol mély tanításokat kaptam. 2021-től a Himalájai Jóga Tradíció nemzetközi jógatanári képzésén, és a hétköznapi élet minden pillanatában mélyítem tudásom.

 
Orsi

2006 őszén egyik barátnőm hívott el jógázni Mika Ildihez. "Én nem tudom mi ez, de jó nagyon..." Ott ragadtam. És a jóga bőkezűen osztotta aranyát: nyugalmat, derűt, egyensúlyt, erőt.

2009-ben elvégeztem a Mandala Jógastúdió és az IWI oktatóképzését. Mozgásformák jönnek-mennek, de a jóga egy olyan tökélyre fejlesztett mozgásrendszer, amely nemcsak az egészség megőrzését szolgálja, hanem a testen keresztül a tudatra is hat. Ennél semmi nem adhat többet.

A gerincjóga a hatha jóga ászanái közül válogat, középpontba helyezve a klasszikus nyak, váll, hát és derék átmozgatását. Bármikor bekapcsolódhatsz, tekintet nélkül nemre, korra.

Az óráimat alapos bemelegítéssel kezdjük, majd kb. egy órán át végezzük az ászanákat. Oldjuk a blokkokat, erősítjük az izomzatot, áramoltatjuk az energiát Magunkban és egymás között.

A befejezést jelentő relaxáció ugyanolyan fontos része a gyakorlásnak, mint bármelyik póz.

Várlak szeretettel csütörtökön.