A MAJMOK MUTATTÁK MEG ELŐSZÖR, HOGY AZ "ERŐ VELED VAN"

1952-ben japán tudósok a vadon élő majmok szokásait tanulmányozták egy szigeten. Egy nap észrevették, hogy egy nőstény olyat csinált, amit addig soha nem láttak majomközösségben: fogyasztás előtt megmosta az édesburgonyát. Évek múlva azt vették észre, hogy a többi majom is átvette ezt a szokást, sőt egy másik sziget majompopulációja is úgyanúgy megmosta az ételt fogyasztás előtt. A két sziget között nem volt összeköttetés, és senki nem szállított közöttük majmokat. Egy szokás tehát fizikai kapcsolat nélkül terjedt tova.

A tudatosság terjedése az emberi közösségekben is működik, akár a majmoknál. Az egyének tudata egymással is kapcsolatban áll, de a nagy közös tudatnak is része. Ha akár egy kis csoport is elindul egy jó úton, annak hatása lesz a közösségre A majmok példája azt mutatja, hogy akár néhány embernek is elegendő ereje lehet a változtatáshoz.

Ne várd hát a külső segítséget, járd a magad útját, ismerd meg magad, szeresd meg magad, és a te egyre gyarapodó energiád áldását a környezeted is tapasztalni fogja, amitől megindul a változás.

TOVÁBBI OLVASNIVALÓK