Popper Péter: Az önmagába térő ösvény

"Érdemes-e végigmenni az önmagába visszatérő ösvényen? Hiszen ugyanoda érkezünk, ahonnét elindultunk. Mégis útközben sok minden történik velünk. És már világossá válik, hogy nincs Start és Cél, megérkezéskor mégis sokfélét másképp látunk, mint amikor elindultunk. Nem a világ alakul át, hanem mi változunk meg."

Mert elindulunk az önismeret útján és a számos kaland és megpróbáltatás az életnek nevezett utazás során mind bölcsebbé tesz minket, átalakítja gondolkozásmódunkat, személyiségünket. Az új gondolatok csírája szárba szökken és új gondolatokat ébreszt, melyek más viselkedést váltanak ki és általuk új szokásokat alakítunk ki, ha úgy tetszik fejlődünk, jobbá válunk, ha elég tudatosak vagyunk. A végén rájövünk, hogy "minden esemény és ember úgy került be az életedbe, hogy magad hívtad oda. Az pedig rajtad áll, hogy mit kezdesz velük."

A szerző pszichoanalitikus, pszichológus, útkereső, aki számos Indiába tett körútja során döbben rá arra, hogy itt a helye a keresztény kultúrában, mert vallja, aki nem találja meg szellemi útját saját hazájában, az a Himalája hegyei között sem fogja megtalálni.

Kedves Olvasó! Ajánlom ezt a könyvet, ha meg szeretnéd ismerni a hinduizmus és buddhizmus szellemi útjait, a jóga filozófiáját és segítséget kívánsz általuk kapni saját keresztény kultúrád megértéséhez, hiszen a szerző nem kevesebbre vállalkozik, mint a kettő egymás mellé állítására és hagyja, hogy az olvasó döntsön saját belátása szerint.

"Figyelj csak! Ma van az a holnap, amitől tegnap annyira féltél"

Ehhez a könyvhöz tartozik még A BELSŐ UTAK KÖNYVE c. dupla CD, melyben Popper Péter maga mesél és ad gyakorlati tanácsokat a hétkoznapokra.

TOVÁBBI OLVASNIVALÓK